Därför borde jag sälja 21.500 exemplar första dygnet

Jag räknar med att sälja 21.500 exemplar av InnebandyPiraterna första dagen. Hur vet jag det? Jo, jag har jämfört med Dan Browns Lost Symbol. På Facebook har Lost Symbols fansida 4639 fans (egentligen hade han bara hälften när boken lanserades men det bortser jag från).
InnebandyPiraterna har just nu 100 medlemmar i gruppen.
Lost Symbol såldes i 1 miljon exemplar första dagen, alltså 215 exemplar per Facebook-fan. Med samma kvot så borde jag nå 21.500 exemplar första dagen.

Så skulle man kunna bevisa en sanning med matematik. Om man bortser från detaljer som att Lost Symbol var uppföljare till en bok som sålts i 80 miljoner exemplar och att den marknadsförts över hela världen och att det trycktes en förstaupplaga på 5 miljoner exemplar av den engelska upplagan osv.
Alltså kommer jag inte att sälja 21.500 exemplar dag 1 även om det hade varit en dröm.

Det som däremot är intressant är att jämföra sig med andra svenska debutanter. Det sägs att en genomsnittlig debutant på ett stort förlag i Sverige säljer i genomsnitt 800 exemplar av sin första bok.

Det får bli mitt första delmål. Kan jag sälja en bok till varje medlem i Facebookgruppen så är det en bra bit på vägen. Men hur säljer jag de resterande? Hur når jag ut till läsarna?

Jag kommer att åka ut och signera boken på matcher och andra events så ofta det går, följ bloggen för mer information om mina stopp på den fysiska bokturnén. Dessutom jobbar jag hårt med att marknadsföra mig på olika sätt via sociala medier som bloggturnén och traditionell PR. Och försöker nyttja mitt nätverk.

I slutet av nästa vecka blir boken tillgänglig för beställning via nätbokhandlare.


Publicerat

i

av

Etiketter: