InnebandyPiraterna: Vuxen- eller ungdomsbok?

Åldersgräns? Är InnebandyPiraterna vuxen- eller ungdomsbok eller båda delar?
Åldersgräns? Är InnebandyPiraterna vuxen- eller ungdomsbok eller båda delar?

Jag får ofta frågan: vilken ålder riktar sig boken till? Och jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det. När jag skrev boken hade jag ingen uttalad målgrupp egentligen utan skrev en bok som jag själv hade velat läsa – både nu och när jag var ung.
Jag vet inte om det är något specifikt med böcker där man väldigt gärna ska dela in målgruppen i ålderssegment. När det gäller film är det helt okej att se en film som är barntillåten även om man är vuxen – och du kommer aldrig högre än en 15-årsgräns.
Men böcker ska av någon anledning segmenteras mer än så. Det är till och med så att böcker katalogiseras som vuxen respektive barn/ungdomsböcker.
Det är tydligen ett viktigt vägval eftersom det avgör i vilken hylla boken ska placeras på bibliotek och i bokhandlar. På fredag kommer Svensk Bokhandel med sin stora ”Vårens böcker” och där finns såklart InnebandyPiraterna med. Där har jag valt att placera boken bland ungdomsböckerna.
Men är boken bara för barn/ungdomar? Och hur gammal behöver man vara för att kunna läsa och tillgodogöra sig den? Ärligt talat har jag ingen aning. Du som har läst boken får gärna kommentera nedan och berätta hur gammal du är och hur du upplevde den.

Jag har i alla fall gjort en sak rätt när det gäller att avdramatisera känslan av en barn/ungdomsbok – omslaget. Det är väl ändå ett omslag som kan funka även för vuxna? Inga tecknade innebandyspelare i 60-talsstil utan en modern illustration/logga.

Alla är välkomna att läsa boken, både unga och gamla. Köp InnebandyPiraterna idag!


Publicerat

i

,

av

Etiketter: