Färre debutanter – eller fler?

Läser en artikel på Sydsvenskans webb idag om att det blir färre debutanter (Det våras inte för debutanterna). Det blir analysen efter att de läst Vårens Böcker från facktidningen Svensk Bokhandel. Jag är en av debutanterna med InnebandyPiraterna som faktiskt också finns med där (det är kopplat till annonsering). Däremot fick jag inte plats bland Sydsvenskans tio höjdpunkter.

Frågan är om inte antalet debutanter egentligen är rekordstort. Men att vi blir alltfler som gör precis som jag – struntar i att gå omvägen via de stora förlagen eftersom man idag kan ge ut boken på egen hand med full kontroll. Många av dem som ger ut själva har inte koll på tidningen Svensk Bokhandel och bryr sig inte om att jobba med traditionell bokhandel. Istället säljer de via nätbokhandel, egna hemsidor och andra kreativa kanaler.

Men det gör också att många debutanter debuterar i skymundan. Och det gör det inte enklare för läsare och journalister att hitta böckerna.

Min bok går numera även att köpa på OJ i Helsingborg.


Publicerat

i

av

Etiketter: