Så här kan din förening tjäna pengar på InnebandyPiraterna

Jag vill naturligtvis att alla Sveriges innebandyföreningar ska marknadsföra InnebandyPiraterna. Men jag vill också att ni ska kunna få något tillbaks för att ni gör det.
Och det finns ett effektivt sätt. Nämligen att registrera er webbplats hos Tradedoubler och sedan länka till de nätbokhandlare som säljer InnebandyPiraterna.

Detta är ett uppdrag för klubbens webbmaster, det krävs nämligen vissa grundläggande kunskaper om HTML och hur man lägger in en Javascriptkod på en sida.

Det går rätt snabbt. Först gäller det att registrera ett konto som Publisher.

Du fyller i alla dina uppgifter om föreningen i formulärets tre steg. Därefter kommer du att få upp en bekrätftelsesida där du får lite uppgifter.

Inom kort (kan ta från fem minuter upp till en timme) ska du sedan få ett mail till den e-postadress du angett, där finns en speciell länk som du måste klicka på för att aktivera kontot (och bekräfta att det verkligen är din e-postadress).

Första gången du loggar in på ditt konto kan det kännas lite rörigt, det finns massor av menyval och inställningar man kan göra. Men du lär dig snabbt.

Det finns också en nybörjarguide där du får lära dig hur man ansöker till ett program och hur man lägger in koden på hemsidan.

När ni vill tjäna pengar på InnebandyPiraterna är det framför allt tre olika program som är intressanta (med reservation för att de ändrats efter att detta skrevs), du hittar dem snabbast genom att söka på företagsnamnen:

Adlibris – ger 5 procent provision på försäljningsbeloppet.
Bokus – ger 4,5 procent provision på böcker (5 procent på vissa andra produkter)
CDON – ger 4 procent provision

Samtidigt är det smart att länka till samtliga butiker på den speciella annonssida som jag rekommenderar att ni lägger upp för boken. Varför när man får bättre provision hos Adlibris än CDON?
Tja, ibland så är besökaren redan medlem hos en av de tre och handlar alla sina böcker där. Då är det större sannolikhet att de faktiskt loggar in och köper en bok. Dessutom kanske de passar på att handla något mer när de ändå ska handla – och då får ju klubben provision även på detta!
Ibland väljer besökaren att handla hos den som säljer boken billigast – och då är det ju bättre att ha länkat dit också så klubben inte går miste om provisionen – eller hur?

Nästa steg är att lägga upp en egen sida om InnebandyPiraterna på föreningens sajt. Det allra bästa är förstås om någon (eller flera) i klubben skriver en recension om boken med egna ord. Se exempel här. Vill ni ha en omslagsbild kan ni använda den som ligger här bredvid, bara att ladda ner.

Längst ner på sidan ska ni då skriva
”Köp boken hos Adlibris” och länka till http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197839507

Men, det är viktigt, det krävs en specialanpassad länk som skapas på Tradedoubler när ni är inloggade på ert konto. För Adlibris gäller exempelvis:

http://clk.tradedoubler.com/click?p=21&a=1234567&g=16159304&url=URL

Byt ut URL mot den adress (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197839507) där du vill att dina besökare ska hamna när de klickar på länken. Eventuellt måste du även köra URLEncode på din URL för att den ska fungera korrekt på alla system.

Obs! Om du har flera webbsidor är det viktigt att kontrollera så att ditt site-id (a=1619731) är korrekt.

Både Bokus och CDON har motsvarande specialkod. URL (som ska in i motsvarande speciella direktlänk för respektive nätbokhandel) för InnebandyPiraterna som du ska länka till är dessa:

http://www.bokus.com/b/9789197839501.html

http://cdon.se/böcker/dahlgren%2c_sölve/innebandypiraterna_-_första_säsongen-7640754

Hoppas att den här förklaringen hjälpte dig på ett bra sätt så att din klubb kan tjäna några kronor extra på att marknadsföra InnebandyPiraterna.
Förresten så kan ni ju lägga in andra Tradedoubler-annonser på er hemsida. Det finns en hel uppsjö av olika annonsörer inom olika branscher med produkter som kan intressera era medlemmar och fans.
Men – tänk på att inte lägga upp en annons som konkurrerar med era egna sponsorer. Då blir de nog inte så glada…

Hittar du något i denna guide som inte stämmer, eller en fråga som dyker upp? Skriv den gärna i kommentarerna nedan så ska jag försöka hjälpa dig.

Och givetvis – ett stort tack för att du hjälper till att sprida budskapet om InnebandyPiraternas existens!


Publicerat

i

av

Etiketter: