Summering av årets sista dagar

Idag vill jag önska alla läsare ett gott nytt år! Nu är det fredag och 2010. I måndags gjorde jag ett besök i Solnahallen för att signera och sälja böcker. Försäljningen blev inte så omfattande men förhoppningsvis fick en och annan besökare upp ögonen för InnebandyPiraterna. Helt klart är att det finns många som ännu inte hört talas om boken – trots all publicitet.

Matchen såg jag bara delar av så det är svårt att göra någon ordentlig bedömning mer än att det svängde åt båda håll och blev den del omdiskuterade situationer. AIK såg ut att ha ett stadigt grepp om händelserna men släppte in Warberg. I slutändan kunde hemmalaget ändå få med sig alla tre poängen.

Något som upprörde i alla fall mig var när jag på tisdagen (jag övernattade i Solna) bläddrade i de lokala morgontidningarna Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter och förgäves letade efter artiklar om matchen. Resultat och tabell javisst. Men inga matchreferat. De två stora lokala morgontidningarna har inte orkat åka ut till Solna för att se en match mellan Sveriges (världens?) två bästa klubblag? Jag tror det var DN som hade skrivit två meningar om matchen utöver målskyttar.
Cheferna för sportredaktionerna på de båda stockholmsdrakarna borde faktiskt skämmas. Fick höra av en bekant som bor i huvudstaden att det tydligen alltid är så, DN och SvD skriver bara om hockey och fotboll. Övriga idrotter nonchaleras allt som oftast. Som innebandyälskare hade jag sagt upp prenumerationen i protest om jag haft någon.
Aftonbladet satte nytt rekord med två artiklar från matchen. Men ingen av dem handlade direkt om matchen utan var förstås skandaler (stenkastning mot Warbergs buss på vägen dit och den omdiskuterade incidenten med Egebrant vs Sjögren)…

* * *

På tisdagen besökte jag ett antal bokhandlare i Stockholm för att kolla intresset för att plocka in boken InnebandyPiraterna i sortimentet. Kanske dyker den upp hos Hedengrens och Bokskotten. Akademibokhandeln fattar alla inköpsbeslut centralt och där är det tydligen svårt att komma in. Du som läser detta kan hjälpa mig genom att oavsett var du bor i landet, gå in i din bokhandel och fråga efter boken InnebandyPiraterna. Då kanske fler bokhandlare får upp ögonen för denna ny serie idrottsböcker.

Redan till helgen är det dags för signering igen. Jag åker till Göteborg och Scandinavium på söndag för årets största arenamatch (Pixbo Wallenstam-Caperiotäby) utöver SM-finalen och dagen efter blir det ett nytt besök i Varberg, denna gång Sparbankshallen där Warberg möter Falun (som måste vara landets mest oförutsägbara lag resultatmässigt just nu).

Så frågan är – när säljer jag årets första exemplar av InnebandyPiraterna?

PS – idag ska jag börja skriva på bok 2 är tanken…


Publicerat

i

,

av

Etiketter: