Två månader sedan premiären!

InnebandyPiraterna boken - snart också på burk?
InnebandyPiraterna boken – snart också på burk?

Idag är det två månader sedan InnebandyPiraterna lanserades, då de första böckerna signerades på O’Learys i Helsingborg (men det är också ganska exakt ett år sedan jag började skriva på boken). Sedan premiären har jag varit och signerat runtom i södra Sverige, mest i Skåne. Återstår fortfarande mycket norr om Stockholm att besöka.

Jag har varit med i tv, både TV4 Helsingborg och TV4Sport. Jag har gjort direktsänd radiointervju i Radio Halland. Och intervjuats i ett antal tidningar och på olika webbsajter.

Men det finns så mycket kvar att göra. Det jag märker när jag är ute på olika matcher är hur många som fortfarande inte hört talas om boken, som fortfarande har kvar att upptäcka Floorball World Tour och lära känna Anton, Emil, Viktor, Charlie, Brian och alla de andra killarna i laget. Varje dag säljs det en eller flera böcker, framför allt via nätbokhandeln.
I morse när jag loggade in för att kolla gårdagens försäljning kunde jag glädjas åt att det sålts 8 böcker det senaste dygnet. Och det har redan sålts fler böcker på nätet i januari än det gjorde i november (nu hoppas jag vi passerar decembersiffran också). Sånt är kul. Även om jag undrar – vem har köpt? Var bor mina läsare?

Jag kan se statistik för hemsidan. Det kunde kanske vara kul att dela med sig lite av. innebandypiraterna.se har haft besökare från 20 länder. Sverige dominerar självklart, följt av Storbritannien (!), Danmark, Norge och Finland.
Men även i länder som Malaysia och Argentina finns det uppenbarligen ett intresse för innebandy och boken. Går man sedan djupare ner i besöksstatistiken och tittar på vilka städer där flest besökare bor så toppar inte oväntat Helsingborg. Men Jönköping hamnar före Stockholm, Malmö och Göteborg. Innebandyfästen som Varberg och Solna finns med där uppe, liksom Umeå, Lund och Västerås.
Besökarna är dock väl spridda över landet, inte mindre än 110 orter är listade i min Google Analytics-sammanställning. Men – faktum kvarstår, ”bara” runt 1400 personer har besökt InnebandyPiraterna på nätet hittills.

Så om det är något som jag vill önska av dig som InnebandyPiraterna-fan denna 2-månadersdag (?) så är det att du hjälper till att sprida budskapet om boken till alla du känner som kan tänkas vara intresserade.
Låt oss slå ett besöksrekord. Och du har väl blivit fan till InnebandyPiraterna på Facebook? I högerspalten hittar du en knapp för att anmäla dig. Första delmålet är 1000 fans!

Förresten – du har väl inte missat att jag ska signera böcker på Idrottens Hus i Helsingborg på söndag? FCH:s sponsorer bjuder på fri entré så det kan bli uppåt 2000 åskådare! Om du vill ha chans att vinna ett signerat ex av InnebandyPiraterna så ska du förboka en biljett (man betalar bara serviceavgiften på 15 kr) så är du med i utlottningen!
Läs mer på FCH:s hemsida.


Publicerat

i

av