Bloggare och föreningar – nu kan ni tjäna pengar på InnebandyPiraterna!

Jag skrev för ett tag sedan om hur man kunde tjäna pengar på att marknadsföra InnebandyPiraterna med hjälp av Tradedoubler. Det var ärligt talat rätt krångligt även om det finns fördelar med att man kan marknadsföra även andra företag och därmed tjäna pengar.

Men nu finns det ett nytt sätt. Det är busenkelt, det tar inte mer än 5 minuter innan ni är igång och säljer InnebandyPiraterna direkt på din/er hemsida. Och dessutom sätter du/ni själva priset och bestämmer hur mycket ni ska tjäna.

Som förening går det ju dessutom att vara ärlig och säga ”köper du boken InnebandyPiraterna genom formuläret här nedan så stödjer du föreningen med XX kronor”. Ja, det kan du faktiskt göra som bloggare också – många läsare skulle säkert vilja se att ni tjänar pengar.

Det går även att sälja och marknadsföra andra böcker på detta sätt. Men det är såklart en fördel om de har en koppling till innebandy eller idrott. Som InnebandyPiraterna!

Okej, så här gör ni:
1) Surfa in på www.pocketdirekt.se

2) Registrera ett konto (man måste fylla i adress, person/orgnummer, bankkonto etc för att kunna få utbetalt provisionen). Läs igenom användarvillkoren. (Om du ska anmäla din förening är det en god idé att kolla upp detta innan du går in på sidan).

3) Klicka på Skapa kampanj

4) Steg 1 är att välja en bok, sök på ”InnebandyPiraterna” så kommer den upp som sökresultat. Klicka på ”VÄLJ”.

5) Steg 2 är att sätta ett pris. Du ser vad som är minimipris med 0 kr provision, samt vad du tjänar på olika prissättningar. Lågt pris gör den enklare att sälja, men du kan ju också välja ett högre pris och sedan skriva något om det på hemsidan som jag nämnde ovan. Jämför och se vad boken kostar hos nätbokhandlare inklusive frakt. Klicka sedan på ”Fortsätt”.

6) När du valt pris/provision kommer du till Steg 3 som är att välja ett utseende. Det finns två olika stilar och sedan flera olika färgsättningar. Och inte minst finns det en uppsjö av olika storlekar – välj den som passar bäst in på din hemsida.

Testa dig fram bland färgkombinationer och storlekar tills du hittar något som ser säljande ut och samtidigt passar in på hemsidan. Chansen för beställningar är troligen större när man har adressrutor direkt i bannern, vilket inte finns på de mindre banner-storlekarna.

7) Kopiera koden i rutan ”Embed code” och lägg in den på er hemsida på lämpligt ställe. Det är ett jobb för klubbens webmaster. Det går även att sprida den via exempelvis Facebook om ni har en fanpage eller grupp där. Provisionen går fortfarande till dig/er så länge koden är plockad från er inloggning. Längst ner finns också en vanlig url-länk som kan användas ifall ni inte vill ha en stor banner utan bara lägga in en text ”Klicka här för att köpa boken InnebandyPiraterna för 189 kr samtidigt som du stödjer vår förening med 15 kr!” (Om du klickar så ser du hur en sådan länkning funkar och ser ut).

Här nedan ser du ett färdigt exempel på Solstripe – Grön – 350 x 300, inklistrat i den här blogg-posten:8) Sedan är det bara att sprida budskapet bland era medlemmar och hoppas att de går in på er sida och handlar boken.

9) Ett stort tack för att ni hjälper till att marknadsföra InnebandyPiraterna!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Bloggare och föreningar – nu kan ni tjäna pengar på InnebandyPiraterna!”

  1. […] Ett tips till Onsala och alla andra klubbar – ni vet väl att ni kan tjäna pengar genom att sälja InnebandyPiraterna direkt på er egen hemsida? […]