InnebandyPiraterna – nu även på iPhone och iPad

Jag är övertygad om att man ska göra en bok tillgänglig på så många sätt som möjligt. Redan tidigare finns den som pappersbok och e-bok.
Men från och med imorgon (om nu Apple godkänner den) finns den även för iPhone, via en e-boksläsare som heter Iceberg, och kan handlas på iTunes.

För att köpa InnebandyPiraterna går man in i iTunes Appstore och söker på antingen författare (Sölve Dahlgren) eller titel (innebandypiraterna). Man kan också söka just på Iceberg för att få alla tillgängliga titlar. Inom kort kommer man också att kunna köpa och titta på nya titlar direkt från läsaren. Iceberg har en rad fiffiga funktioner och du kan bland annat dela stycken ur boken och kommentarer direkt via Facebook. När du köpt boken och öppnar den första gången ska det se ut ungefär som på bilden till höger.

Detta görs möjligt tack vare Publit (som även trycker mina pappersböcker) och imorgon är det premiär för iPhone-böckerna.
De skriver på sin blogg idag: ”Från och med i morgon kväll så kan man köpa och läsa våra användares böcker på iPhone och iPad. I takt med att titlarna godkänns av Apple så kommer dom upp i Appstore. Inom den närmaste veckan kommer ca 200 titlar att vara uppe.
Först ut är Ordfront, Norstedts, Atlas, Piratförlaget, Telegram Förlag, Unni Drougge och Sölve Dahlgren.”
Kul att synas i ett sådant sammanhang!

Jag tycker det ska bli riktigt spännande att se hur många som väljer att läsa boken på iPhone. Dels för att boken blir billigare i digital form, dels för att du då kan ha boken med dig på bussen eller var som helst där du får några minuter över. Det här är förmodligen framtidens sätt att konsumera böcker för väldigt många. Mobiltelefonen kanske ersätter pocketboken.

Många frågar om det finns en ljudboksversion av InnebandyPiraterna. Svaret: inte ännu, men jag jobbar på det. Precis som jag skrev inledningsvis tror jag att det är viktigt att finnas i alla tillgängliga format.

Två andra frågor mer kopplade till iPhone/mobil-versioner av boken:
1. Funkar det på iPad?
Svar: Ja det funkar. Dom håller på med en mer optimerad version för iPad men den är inte uppe än.

2. Android?
Svar: Inget datum satt för Android men det är på väg och då kommer alla titlar upp på Android Market.

Publicerat

i

av

Etiketter: