Vad händer med InnebandyPiraterna – Andra säsongen?

Det är många som undrar nu – när kommer nästa bok i serien InnebandyPiraterna? Svaret jag givit är september. Men många är nyfikna på hur det går, följer jag tidsschemat med skrivandet? Svaret är nja. Men det är inte så illa som det kunde varit. Här kommer en snabbintervju med Sölve Dahlgren kring bok 2.

Okej, hur långt har du hunnit?
– Skrivandet har gått i vågor. Egentligen skulle jag ha varit klar med boken för flera månader sedan. Men de senaste två veckorna har jag faktiskt kommit en riktigt bra bit på vägen. Jag jobbar just nu med kapitel 20-21 utav beräknade 29 kapitel. Jag tror att den här andra boken kommer att bli något längre än den första, men det vet jag egentligen inte förrän jag skrivit klart hela boken. När jag skrev den första så blev det på slutet plötsligt ett kapitel mer än beräknat för att jag skulle få plats med allt så vem vet…

Vad kan vi vänta oss av bok 2?
– Jag tror jag avslöjat tidigare att det denna gång kommer att handla en del om konflikter inom laget. Något som är oundvikligt då alla kanske inte har samma ambitioner med sitt innebandyspelande. Samtidigt hårdnar konkurrensen på Floorball World Tour när fler och fler av världens främsta spelare söker sig dit. Det blir alltså knappast enklare för Helsingborg Consuls att kvala in till turneringarna och etablera sig.

Kommer det några nya personer?
– Absolut. Ett par nya ansikten dyker upp i den här boken. Några kanske även hänger med till trean medan andra bara gästspelar i denna bok, precis som fallet var i första boken. Jag tror att läsarna kommer att gilla karaktärerna.

När kommer boken ut?
– Planen ligger fast, det är utgivning i september som gäller. Ännu har jag inte satt ett datum men det kommer att bli under andra halvan av september, lagom till seriestarten. Men eftersom boken inte är färdigskriven ännu så är det ju svårt att lova helt säkert. Min skrivarcoach kanske tvingar mig att skriva om halva boken när hon läst den…

Blir det publicering på webben som följetong även denna gång?
– Ja, i någon form. Jag har funderat lite på att låta dem som är intresserade prenumerera på den som följetong via e-post så att man får ett avsnitt varje vecka direkt i inboxen. Men jag kommer inte att börja publicera förrän boken är färdig så det blir tidigast i augusti i så fall.

Har du några planer efter bok 2?
– Ja, för några veckor sedan satte jag mig ner och började skriva ner alla idéer jag haft till olika böcker i serien. Och jag har en riktigt spännande idé till bok 3 som jag bara längtar efter att komma igång och skriva. Men jag har även gjort korta anteckningar kring innehållet i böckerna därefter. Så nu ska jag bara hitta tiden i höst att skriva den tredje boken. Jag har även planer på att skriva en bok som utspelar sig före första säsongen, som berättar historien om hur Floorball World Tour skapades. Det blir en annorlunda bok, med helt andra huvudpersoner, men jag tror den kan bli rätt kul läsning för de inbitna fansen.

Några andra nyheter?
– Jag tittar på att producera en ljudboksversion av bok 1 – och naturligtvis även bok 2 därefter. Vi får se om det blir jag själv som läser in den eller någon annan.

Några hälsningar till alla läsare?
– Ja, ett stort tack för all uppmuntran och glada tillrop. Jag hoppas att alla berättar för sina vänner om boken och går in på sitt lokala bibliotek och tipsar dem om att köpa in den om de inte redan gjort det. Och så hoppas jag att alla blir fans till (eller Gillar som det heter nu) InnebandyPiraterna på Facebook.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Vad händer med InnebandyPiraterna – Andra säsongen?”

  1. […] Läs mer om arbetet med bok 2 på InnebandyPiraternas hemsida. […]