InnebandyPiraterna – årskrönika 2010

Det känns som om Nyårsdagen är en utmärkt dag för att blicka tillbaks på 2010 med InnebandyPiraterna. Varför inte med en kort sammanfattning av vad som hänt med böckerna under det här året.

Januari
Var ute och signerade en hel del på olika håll. “Första säsongen” kom ju ut i mitten av november 2009 så boken var fortfarande väldigt ny i början av 2010. Bland annat besökte jag Gothia Cup. Här på bloggen skrev jag bland annat om hur mina unga läsare inte hört talas om Åshöjdenböckerna. Jag var med i en intervju på TV4. Och fick en av de första ordentliga recensionerna.

Februari
Den “Första säsongen” kom äntligen ut som e-bok, det tog nästan tre månader efter att pappersboken kom ut. Jag tipsade även om hur bloggare och föreningar kan tjäna pengar på InnebandyPiraterna. Ett tips som fortfarande fungerar.

Mars
Det blev en del skriverier om boken, bland annat en intervju i tidningen City. Och jag signerade vid Innebandyfesten i Landskrona.

April
Säsongen var slut redan i mars för de flesta lag även om SM-finalen spelas i april. Därför var det lite överraskande med försäljningsrekord för boken i april. Dessutom kom boken för iPhone och iPad. Jag hade ett eget skyltfönster för boken, och höll ett seminiarium om mina erfarenheter kring utgivningen av boken.

Maj
Nu började planerna på Andra säsongen ta form, inte minst i form av omslagets utforming. Dessutom skrev Onsala om boken, Grace hade en artikel och Svenska Dagbladet recenserade.

Juni
Eftersom jag börjat skriva på bok två bloggade jag om det. Och en del bibliotek bloggade om ettan.

Juli
Det blev bara två blogginlägg på hela juli månad – men å andra sidan skrev jag större delen av boken under den perioden så det var kanske inte så konstigt. Den andra bloggposten kopplade till fotbolls-VM och vad FIFA kunde lära av Floorball World Tour.

Augusti
Om det var lugnt i juli på bloggen hände desto mer i augusti då pocketutgåvan av Första säsongen plötsligt fanns ute och fick en reklamfilm. Och jag spred budskapet om att tvåan skulle komma i september. Jag skrev lite om innebandy i verklighetens Afrika. Jag fanns på plats under Båstad Outdoor Open och signerade böcker och blev intervjuad av Skånes Innebandyförbund.

September
Äntligen kom Andra säsongen ut, officiellt under Bokmässan i Göteborg. Dessutom uppmärksammades boken i USA. Under hösten har jag också tittat mer på möjligheterna att översätta Första säsongen till engelska och ge ut den i en internationell version. Vi får se om det blir verklighet under 2011.

Oktober
Inte så flitig med uppdateringar på bloggen, men var ute och signerade desto mer. Något som nog gällt hela hösten inser jag.

November
Ännu en månad med mycket signeringar. Den 15 november var det ett år sedan releasen av min debutroman Första säsongen. Jag började förbereda arbetet med Tredje säsongen och det som kommer därefter.

December
En hel del uppdateringar på Facebook, men inte lika flitigt på bloggen. Båda böckerna har sålt fantastiskt bra under perioden 24 november-22 december, under julhandeln. Så bra att pocketversionen till och med toppat både Bokus och Adlibris topplistor för Idrottsberättelser. Förhoppningar fanns om att passera 400 fans på Facebook före årsskiftet men det saknades 16 stycken.

Tack till alla läsare för glada tillrop och för att ni gillar det jag skriver. Böckerna om InnebandyPiraterna finns på ett par hundra bibliotek runtom i Sverige. Gör gärna en insats genom att fråga efter den på ditt lokala bibliotek och kontrollera så att de köpt in båda böckerna. Och tipsa dina vänner om böckerna ifall du läst dem.
Om er förening vill ha besök i samband med en ungdomsturnering eller en dag då ni har flera matcher med klubbens lag i hemmahall så hör av er till info@dahlgrensforlag.se – jag ställer upp i mån av tid. Det är roligt att möta läsarna och dessutom få möjlighet att hitta nya läsare.

Vad händer 2011?
Ja, i januari ska jag börja skriva på allvar på Tredje säsongen som än så länge mest består av lösa anteckningar, idéer och en övergripande handling. Jag ska hitta på några hundra resultat i matcher på Floorball World Tour III och få veta vart berättelsen kommer att föra killarna och hur det hela slutar. Jag vågar lova att det blir ett gripande drama, det känns så i de första kapitlen som jag nu börjat skissa på.
Mitt mål är också att det under det här året ska hinna bli en Fjärde säsong med utgivning någon gång i höst. Trean är planerad till april. Låt oss hålla tummarna för att det schemat håller eller hur?


Publicerat

i

av