Kategorier
Release

Status på den efterlängtade säsong tre

Det kändes logiskt och fullt överkomligt när jag satte målet för ett par månader sedan, att skriva klart och ge ut den tredje säsongen av InnebandyPiraterna lagom till SM-finalen den 16 april. Jag hade ganska bra grepp om historien och fick snabbt klart ett synopsis liksom ett första kapitel. Jag vet hur boken börjar, de viktigaste händelserna och hur den slutar.
Det återstår bara att skriva den. Och där är jag nu, fortfarande. Vad ska jag skylla på? Ja, visst tappade jag 1,5 vecka pga sjukdom (bihåleinflammation är inget jag rekommenderar) i februari men än sen då?
Mycket olika uppdrag som tagit tid, bland annat är jag delägare i ett nystartat förlag vilket krävt sin tid. Och så har jag mina vanliga uppdrag eftersom jag inte kan leva på att vara författare ännu.
Som förläggare är jag dessutom inblandad i en stor utgivning nu i april, den historiska spänningsromanen Barkhes Döttrar av Bodil Mårtensson.

Så när det gäller InnebandyPiraterna 3 har jag två nyheter. En god och en dålig. Nu minns jag inte vilket man vill höra först men vi börjar med den dåliga. InnebandyPiraterna 3 kommer inte att vara klar för utgivning till SM-finalen. Jag ber alla läsare om ursäkt för förseningen. Varje vecka kommer det mail från er som undrar var den blir av och jag förstår att ni är spända på att följa killarnas äventyr.
Den goda nyheten då? Jo, jag lät min skrivarcoach läsa mitt synopsis och det första kapitlet som är mer eller mindre färdigskrivet. Hon hade en del kommentarer på olika scener men summeringen var ändå positiv: “Detta ser verkligen ut att bli den mest spännande boken hittills!”

Dessutom roade jag mig, för någon vecka sedan, med att testa färger till omslaget på tredje säsongen. Vad tycker ni om valet?

Jag ska ta mig i kragen och verkligen sätta fart med den tredje säsongen. Mentalt har jag dessutom börjat samla material till den fjärde säsongen. Kanske kan jag få tid att skriva på den under sommaren när det brukar bli lite lugnare med mina vanliga uppdrag.
Håll ut alla läsare!

Ett svar på ”Status på den efterlängtade säsong tre”

Stängt för kommentering.