InnebandyPiraterna – nu även som e-bok

Dagen efter den stora E-boksdagen så kan jag nu stolt meddela att ”InnebandyPiraterna – Första säsongen” finns även i e-boksformat. Tack vare Publit och E-lib så blir den tillgänglig ”överallt”.

Formatet är E-pub och den finns även med det nya ”vattenmärket” som innebär att varje nedladdning har ett unikt ID men man slipper krångliga kopieringsskydd.

I skrivande stund har inte alla internetbokhandlare uppdaterat sina databaser så att boken syns där, men det brukar ske inom något dygn. Så senast imorgon bör Adlibris och Bokus ha InnebandyPiraterna tillgänglig. Men redan nu finns den hos exempelvis Bokia och Böckernas klubb.

En glädjande effekt är dessutom att du nu kan låna e-boken på biblioteket. Där är det ett tidsbegränsat format och man har 28 dagar på sig att läsa boken. Det räcker gott och väl tror jag alla läsare är eniga om. Dessutom är det så att författare (i det här fallet jag) också får en ersättning för bibliotekslån. Självklart tjänar jag inte lika mycket som om du köper boken men en liten slant blir det i alla fall. Och fördelen är ju att flera stycken kan låna boken samtidigt från samma bibliotek!

Eftersom e-böcker är billigare att producera än tryckta böcker kan jag också hålla ett mycket lägre pris på e-boken. Under hundralappen ska den kunna kosta hos de flesta gissar jag.

Då återstår bara att göra InnebandyPiraterna tillgänglig som ljudbok. Jag jobbar på det.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”InnebandyPiraterna – nu även som e-bok”

  1. […] fritt fram att läsa på webben. Men det är inte samma sak som e-bok. Uppdaterat 10-02-11: Nu finns InnebandyPiraterna som e-bok! Framför allt kan inte de som köper de nya e-boksläsarna komma åt InnebandyPiraterna-kapitlen […]

  2. […] veckan publicerade Sölve Dahlgren Innebandypiraterna som e-bok. Det markerade – för att parafrasera polischefen i Casablanca ”the beginning of a […]