Lite korta nyheter

Min bloggturné har inte hållit så högt tempo, men idag är det dags för ett nytt stopp. Denna gång i form av en lite gästblogg på Sociala förlag där jag skriver om hur Framtidens författare vill göra det själva.

Överhuvudtaget tycker jag det är väldigt spännande med denna nya tid då författarna får allt större makt samtidigt som förlagen letar efter sin nya roll och dessutom brottas med teknikskiftet som förändrar både distribution och marknadsföring. Det är spännande tider.

* * *

I helgen gjorde jag två olika signeringar. Först SSL-matchen på Idrottens Hus i fredags mellan FCH och Balrog. En märklig match. Jag såg inte mycket av första perioden eftersom jag då var upptagen i montern, men i den andra spelade FCH fantastiskt bra. Bara för att i den tredje släppa in gästerna i matchen igen. Periodsiffrorna 3-3, 6-0, 1-4 speglar ganska väl hur det såg ut på plan.

Signeringen då? Ja, det mest anmärkningsvärda var nog att jag sålde fler ex av Första säsongen än av Andra säsongen! Något som visar att väldigt många fortfarande inte upptäckt serien InnebandyPiraterna. Vilket jag också hörde av flera.

Och så fick jag höra vitt skilda omdömen om boken. De allra flesta lovord, framför allt unga läsare som älskade Första säsongen. Men en kvinna som läst den erkände att hon tyckte att ”karaktärerna var lite för platta för att jag skulle tycka riktigt mycket om den”. Alla åsikter är värdefulla. Och jag jobbar efter att varje ny bok ska bli bättre än den föregående, utan att tappa de ingredienser som många läsare älskar.

En tanke som föddes var att skriva en ”Säsong Noll”, alltså en bok som utspelar sig före första säsongen på FWT. Jag har redan planerat en sådan med fokus på hur touren skapas, företaget InnebandyPiraterna Ltd bildas osv. Men kanske ska jag även låta Anton, Emil, Charlie, Brian, Viktor och resten av laget vara med även i den boken så att man lär känna dem ännu bättre under sitt sista år som juniorer. Fram till den där matchen som inleder Första säsongen?

* * *

På lördagen åkte jag ut till Sporthallen i Åstorp för att signera i samband med en P14-match mellan Åstorp/Kvidinge och Malmö FBC. Även om publiksiffran där ute bara var en femtedel eller mindre av den inne i Helsingborg så pratade jag nog med fler läsare och föräldrar i Åstorp än jag gjorde på fredagen på IH.

Signerade också rejält med böcker. Hela P14-laget fick varsitt ex av pocketen. Men även många andra passade på att köpa den (en del julklappar misstänker jag) och en mamma berättade att hennes 13-årige son tyckte att InnebandyPiraterna var ”den bästa bok han läst”. Sådant värmer alltid en författare.

En annan berättade att sonen hade slukat första boken (han fick den i julklapp 2009) och sedan nyårsafton väntat på del 2. Tyvärr tar det lite längre tid att skriva en bok än att läsa den.

* * *

Helt klart är att jag ska göra fler signeringar ute hos föreningar på mindre orter, ute hos ungdomslagen. Är din förening intresserad av ett besök? Jag har ett erbjudande som jag kallar för lagpaketet på pocketutgåvan av ”Första säsongen” som är 20 böcker för 700 kr. I mån av tid kan jag då komma ut till en match och signera alla böcker och även sitta i hallen och sälja den nya boken.

Vill din förening ha besök? Skicka ett mail till info (a) dahlgrensforlag.se

* * *

Slutligen, i helgen fick InnebandyPiraterna sin 300:e fan på Facebook. Är du ett fan? Annars gå in på Facebook-sidan nu annars!


Publicerat

i

av