Kategorier

Om böckerna

Läs mer om de senaste böckerna i serien på författaren Sölve Dahlgrens hemsida.

InnebandyPiraterna – Första säsongen

InnebandyPiraterna 1 bokhögSölve Dahlgrens debutroman är en underhållande och spännande berättelse om ett gäng svenska killar som söker lyckan som innebandyproffs.

Anton, Emil och Viktor är tre av killarna i Tågaborgs framgångsrika juniorlag. De gör sin sista säsong som juniorer innan det är dags att ta steget ut i vuxenvärlden. De stora stjärnorna i laget, Charlie och Brian, förväntas gå till något elitlag. De inte lika talangfulla spelarna lägger klubban på hyllan eller spelar för skojs skull i korpen.
Samtidigt är det premiär för den helt nya Floorball World Tour, en konkurrent till de inhemska ligorna och seriespelet.
En serie turneringar där vem som helst kan anmäla ett lag och tävla om miljoner i prispengar.
Det är en möjlighet för killarna att förbli ett lag och spela innebandy på heltid. Men det innebär också att de kastas från en trygg juniorserie i Skåne till att resa jorden runt.
Varje match innebär en kamp för att överleva på touren.
Vinna eller försvinna. Ära – och pengar.
Det stora äventyret, att mäta sig med de allra bästa.
Original häftad, nov 2009 (ISBN: 978-91-978395-0-1)
E-bok, feb 2010 (ISBN: 978-91-978395-4-9)
Pocket, sept 2010 (ISBN: 978-91-978395-5-6)

InnebandyPiraterna – Andra säsongen

InnebandyPiraterna – Andra säsongen – framsida

Anton, Emil och de andra i laget Helsingborg Consuls lever drömmen. De inleder sin andra säsong på Floorball World Tour och reser jorden runt till exotiska länder och spelar innebandy på heltid.
Men drömmen har en baksida. För att de ska ha råd att fortsätta krävs att de börjar vinna och säsongen börjar inte bra. Alla spelare i laget har inte samma inställning till träning och matcher. Konflikterna blir allt fler, ska de lyckas hålla ihop det gamla kompisgänget när pressen ökar på dem? När spelare försvinner ska de ersättas av nyförvärv som ska passa
in både på och utanför plan. Det visar sig snabbt att det inte är alldeles lätt att veta vem man kan lita på.

Original, häftad, sept 2010 (ISBN: 978-91-978395-3-2)

Ebok:

InnebandyPiraterna – Tredje säsongen

Antons pappa tycker att han borde stanna hemma och skaffa ett riktigt jobb. Men drömmen om att bli innebandyproffs är starkare och när Helsingborg Consuls får en bra start på sin tredje säsong på Floorball World Tour ser det hoppfullt ut. De är på god väg att förverkliga drömmen om en välbetald tillvaro som innebandyproffs. De reser från den ena spännande platsen till den andra runtom i världen och spelar innebandy på heltid.
Men en dramatisk olycka på andra sidan jordklotet förändrar allt under några fruktansvärda sekunder. Kampen för att överleva handlar inte längre bara om matcherna på plan. Den tredje säsongen visar sig bokstavligen handla om liv och död.
Anton och de andra i laget ställs inför sin största prövning hittills.

Original, häftad, dec 2011 (ISBN: 978-91-86913-00-7).

Ebok, dec 2011 (ISBN: 978-91-86913-01-4)

63 svar på ”Om böckerna”

Hur många säsonger kommer det i denna serien?
Jag har läst dom 2 första och jag bara läääängtar till dom andra säsongerna !!

Hej Albin,
Kul att du gillar böckerna. Det är planerat för tio böcker totalt med InnebandyPiraterna.

Guld-omslag på tionde säsongen? Ja, kanske det. Vet inte riktigt hur det funkar ihop med skölden, men det går väl att lösa. En intressant idé i alla fall, nu ska jag bara skriva klart de där åtta säsongerna…

Ursprungligen var planen att ge ut den samma dag som SM-finalen, 16 april, men det sprack. Nu jobbar jag för att ge ut den före sommaren. Håller tummarna för att det går!

Hej,

Än så länge har bara två av de tio böckerna i serien utkommit. Jag skriver just nu på del 3 som kommer ut vår/sommar 2011. Och med lite flyt så kommer även fyran ut i år.

/Sölve

Ja, det kan tycka är hög tid! 🙂
Jobbar på det. Sakta men säkert…
/Sölve

asså dur fyra månader sen den måste komma snart 🙁 ( anars var dom två första säsongerna skit bra 😀 )

Nu i juli har jag avsatt en del tid till skrivande. Hoppas det ger resultat! 🙂
/Sölve

När kommer säsong 2? Jag har läst 1 an nu och jag klarar inte av det faktum att det bara finns 1 bok.

Varför finns det bara 2st ljudböcker på Storytel?
Kommer det ut fler böcker där och i sånnafall när är det planerat?

Vill också tacka för Fem stjärnor för Färglösa!

Hej,
I samband med nytryck av InnebandyPiraterna 3 bestämde jag mig för att rätt lite fel i den boken. Därför har inläsningen av tredje boken blivit försenad. Men både den och del fyra-fem kommer som ljudbok under hösten.

Kul att du gillade Fem stjärnor för Färglösa. Hösten 2016 kommer Färglösa får främmande. Och någon gång under säsongen 2016/2017 hoppas jag kunna få ut InnebandyPiraterna 6 också!

mvh

Sölve

Jag har i alla fall planerat handlingen i grova drag för säsong 6 och 7. Får se om sjuan blir finalen eller om jag faktiskt skriver ytterligare några…
/Sölve

När kommer den sjätte/sjunde boken ut?

PS: Din serie är bland det bästa jag läst!

Ja, det är verkligen hög tid att jag tar mig i kragen och skriver en ny InnebandyPiraterna-bok. Vi får se om jag kan få tummarna loss i höst/vinter… /Sölve

Jag hoppas att det kommer både en säsong 6 och en säsong 7. Men det dröjer ett tag till tyvärr.

När kommer resten om du får gissa. Dina böcker är det jag någonsin har läst så jag hoppas att det kommer fler. Har du börjat eller konmer det inga fler.//Ditt största fan

Hej!

Jag har läst alla fem säsongerna och jag har lite frågor.
1. Vilken månad är säsong 6 beräknad att bli publicerad?
2. Hur många böcker blir det av innebandypiratena?

Tacksam för svar/ Filip 🙂

Hej Filip, kul att du gillar böckerna. Den sjätte säsongen har jag jobbat med i flera år, jag hoppas kunna ta tag i den i höst på allvar. Just nu skriver jag på en urban fantasy-bok som fick komma lite emellan.
Jag har lite lösa idéer till åtminstone två böcker till, kanske rentav fler. Men jag har också funderat på att skriva en ny innebandyserie. Förlåt att jag tar så lång tid på mig med fortsättningen…
/Sölve